Den siste tida har vi observert flere kommentarer og tråder i sosiale medier som omhandler økt tyveri og hærverk av sykler på Kolbotn i Nordre Follo.

Illustrasjonsbilde. Foto: Erlend Falck

Det har vært mange som har meldt om tyveri av syklene deres, i tillegg til at det nå har begynt å komme meldinger om en livsfarlig TikTok-trend i Kolbotn-området.

Trenden går ut på å løsne på bakhjulet/forhjulet på sykler som står fastlåst, i tillegg til at det har oppstått skader i forbindelse med at styret på sparkesykler har blitt løsnet, som har ført til at forhjulet enten har, eller har holdt på å falle av ved bruk.

Da TikTok hovedsaklig brukes av barn og ungdom til å legge ut små videoklipp av seg selv, er det en stor sannsynlighet for at de som står bak hærverket tilhører aldersgruppen mellom 13 og 17 år. TikTok har fått en del kritikk de senere årene, da det er trender som kommer og går, som er livsfarlige å forsøke seg på, og kan risikere i alvorlig skade, og i verste fall ha et dødelig utfall.

Alle foreldre bør snakke med barna sine, og sette seg inn i TikTok-verdenen mange barn og unge lever i. Det har vært en del fokus på stygge kommentarer, og mobbing som foregår på TikTok, men det er vel så viktig å legge fokus på trendene som går igjen.

På Holmlia sist uke ble det observert en moped som var meldt stjålet. Eieren er bosatt i Nordre Follo, så det som skjer på Kolbotn, må vi også ta alvorlig i Søndre Nordstrand.

Foreldre må engasjere seg i hva barna deres gjør, enten det er på sosiale medier, eller ute med venner.

Skjermdump: Facebook
Skjermdump: Facebook
Skjermdump: Facebook