I dag gjennomførte SIAN til dels en demonstrasjon på Mortensrud i Søndre Nordstrand bydel. De ble møtt av tomater, kasseroller, egg og flasker. Det som skjedde var noe mange fryktet, og forventet kom til å skje. Dette har ingenting med antirasisme å gjøre.

Screenshot: Oslo mot rasisme / Facebook

“Oslo mot rasisme” møtte opp mannsterke på Mortensrud i dag i motdemonstrasjon til SIAN. Etter demonstrasjonen gikk de ut på Facebook og skrøt av “seieren”, etter å ha kastet tomater, egg, vannballonger, og ifølge media, også kasseroller og flasker mot medlemmene i SIAN. Dette er ikke det vår bydel står for.

Søndre Nordstrand bydel fokuserer mye på samhold, respekt for våre medmennesker (uansett hvor uenig man er). Mange som møtte opp til dagens demonstrasjon har verken bosted eller noen som helst annen tilhørighet til bydelen. Nå vil vi utheve at de fleste som møtte opp oppførte seg fredelig og eksemplarisk. Men de som begikk disse handlingene “Oslo mot rasisme” skryter av, er ikke antirasister. De er pøbler. De gjemmer seg kun bak begrepet “antirasist”.

Søndre Nordstrand bydel har opplevd en god del medieomtale de siste årene. Og da mest på vondt. Lokalbefolkningen har jobbet hardt for å bygge opp omdømme. Politikerne har omsider kommet på banen, og godkjent flere planer for utbygging, både på Holmlia (nytt kjøpesenter), og Mortensrud, hvor det planlegges to nye fotballbaner, cricketbane, ny skole m/mer.

Nå er vi tilbake på scratch omdømmemessig. Dette er folk som ikke har noen tilhørighet her. De har ingenting å tape. Men lokalbefolkningen er de som må ta smellen.

I Norge har vi ytringsfrihet som står veldig sterkt. Det betyr ikke at man er nødt til å være enig i ytringene som blir fremsatt. Det betyr ikke at man er nødt til å høre på ytringene. Men vi har et lovverk som skal beskytte både ytringsfriheten, og mennesker fra å oppleve voldshandlinger. Det som skjedde på Mortensrud idag, var ikke pøbelstreker. Det var ikke “barn som lekte”. Dette var voksne mennesker som viste null respekt for stedet de besøkte. Dette har ingenting med antirasisme å gjøre.

Når det kommer til fasit, så gjør dette mer skade for alt det antirasistiske arbeidet som har blitt gjort i bydelen de siste 19 årene.

Denne bydelen har opplevd rasisme på nært hold. Saker som har printet seg fast i hukommelsen. Vi kan ikke la disse fjolsene komme til Mortensrud, og gjøre området om til en slagmark. Det kan vi ikke tolerere.

SIAN fortjener ingen støtte, men å benytte seg av voldshandlinger mot SIANs medlemmer? Da er man ikke noe bedre enn dem man selv hater. På Facebook i skrivende stund har det dukket opp flere kommentarer som inneholder setninger som “det burde ha blitt kasta murstein isteden“. Om man ønsker å ta liv, da er man ikke bedre.

Vil vi at Søndre Nordstrand, med Mortensrud i spissen, skal få ødelagt omdømme, det vi alle har jobbet med å bygge opp, som følge av et fåtall “tøffinger”?

Dette er IKKE antirasisme.

PS: I forkant av demonstrasjonen, gjennomførte lokalbefolkningen på Mortensrud en egen markering. Den gikk rolig for seg. Ingenting ble kastet. Det er det Søndre Nordstrand bydel står for. Samhold.

Senter Syd.