Norge har ikke nådd smittetoppen enda, men dag og natt stiller tusenvis av mennesker på jobb, for å holde Norge i gang. Butikkansatte går på jobb, transportarbeidere bidrar til at varer kommer ut til både butikker og hjem. Postmedarbeidere fortsetter å levere posten hver dag. Og helsepersonell redder liv.

Rikshospitalet / Oslo Universitetssykehus

Årets lønnsoppgjør er satt på vent på grunn av Covid-19 og den krisesituasjonen Norge, og verden står ovenfor i dag. Pr. dags dato har 14 personer mistet livet i Norge, og 3312 mennesker bekreftet smittet. 264 er innlagt på sykehus.

Men for å komme tilbake til lønnsoppgjøret, så bør sykepleiere, ambulansepersonell og andre innenfor helsesektoren ta ett skikkelig hopp oppover på lønnstabellen. Dette er mennesker som i dag, og til vanlig har noen av landets desidert viktigste yrker når det kommer til å redde liv, og når landet blir rammet av sykdom.

Under følger en tabell over den månedlige gjennomsnittslønnen i noen utvalgte yrker i 2019. Tabellen starter lavt, med helseyrker i uthevet skrift:

Andre helseyrker41 390,-
Ambulansepersonell43 230,-
Sykepleiere46 000-,
Forsikringsagenter57 360,-
Revisorer og regnskapsrådgivere60 190
Finansanalytikere64 300,-
Finans og investeringsrådgivere64 820,-
Rådgivere/forskere/samfunnsøkonomi66 130,-
Finansmeglere99 630,-

Mens rådgivere og andre innenfor finansyrket kan smile hele veien til banken, så er det andre, som i våres øyne har viktigere jobber, som til dels kan slite med å få økonomien til å gå rundt. Vi minner om at dette er kun gjennomsnittslønnen, det vil si at det finnes dem som tjener mer, og det finnes dem som tjener adskillig mindre.

Nå bør alle vi som bor i dette landet, virkelig vise vår støtte til helsearbeiderne som hver dag jobber for at vi kan leve ett liv med god helse. Og i disse dager ser man virkelig hvor viktige disse menneskene er for samfunnet.

Illustrasjonsbilde

Kilder for tallene vi viser til: www.ssb.no