Natt til lørdag ble bydel Søndre Nordstrand igjen rammet av en tragisk hendelse, som denne gangen endte med at et ungt liv gikk tapt.

Drapet har fått mye medieomtale over helgen, og det som går igjen er at denne mannen var en godt likt person. Det som hendte var brutalt, men dette er ikke noe som representerer bydelen.

Vi ønsker å komme med en liten kritikk av politiet i forbindelse med deres uttalelse kort tid etter drapet. Det var to ofre i denne saken, 21-åringen som mistet livet, men også han som ble sendt til sykehus med flere stikkskader.

Kort tid etter episoden, uttalte politiet at disse to gutta var “kjenninger av politiet”. Akkurat den uttalelsen burde de spart seg for. Vi har observert, gjennom flere kommentarer, lugubre blogger og diverse på sosiale medier over helgen, at folk benytter alt det er verdt ved å si at “disse var kjenninger av politiet, de er ingen helgener, de er kriminelle, antageligvis gjengmedlemmer“.

21-åringen som ble drept, var ansatt som tilkallingsvikar på en lokal ungdomskole i Søndre Nordstrand bydel. Man får ikke jobb på en skole om man ikke viser politiattest, og på den politiattesten står det om man er siktet, tiltalt eller dømt for voldskriminalitet, og seksuallovbrudd.

Advokaten til 21-åringen, som har representert mannen i to mindre saker, uttalte til media at 21-åringen aldri har blitt dømt i en straffesak. Å være “kjenning av politiet” kan også bety at man har vært i samtale med politiet tidligere, men folk der ute, som verken kjenner han, eller bydelen han er oppvokst i, får veldig fort på plass sin egen mening av det å være “kjenning av politiet”.

Disse to gutta er offer, og det er det politiet bør fokusere på gjennom media, ikke at de er “kjenninger av politiet”.

Tankene våre går ut til familie, venner og kollegaer av drapsofferet.

Hvil i fred.