Vi gjør som NSB, og skifter navn. Riktignok har vi ikke brukt hundrevis av millioner kroner på navnebytte, men vi går fra å hete Holmlia Mediehus, til å hete Oslo Syd Mediehus.

Hvervenbukta. Foto: Privat

Holmlia Mediehus ble startet opp 27. november 2017, da var planen å utelukkende fokusere på nærmiljøet på Holmlia. Men etterhvert som tiden går, har vi bestemt oss for at Holmlia alene blir for lokalt, og vi ønsker å utvide til den sørlige delen av Oslo, samt bydel Nordstrand, og Oppegård i Viken fylkeskommune, tidligere kalt Akershus.

Innholdet kommer fortsatt til å i all hovedsak bestå av det samme som tidligere, og vi kommer fortsatt til å sette et kritisk lys på det som fortjener kritikk, samt ha et positivt øye på det som fortjener positiv omtale. De årene vi har vært aktive, har vi også følt på både godt og vondt, at man “ikke skal snakke om det negative, kun det positive”, og det tar vi sterkt avstand fra.

Vi har vært ivrige til å skrive om negative ting som skjer, samt gi negativ karakteristikk av det som blir omtalt i innholdet. Det er noe vi kommer til å fortsette med, da vi mener det er feil å lukke øynene. Ingenting blir bedre om man later som at alt er perfekt. Bydel Søndre Nordstrand er et fint sted å bo, men vi har våre problemer som vi må kunne snakke om. Og som vi kommer til å snakke om.

Mennesker som er ute i gatene, enten de er unge eller gamle, og begår kriminelle handlinger, kan vi ikke slå ring rundt. Vi kan ikke lukke øynene og late som de ikke er der, for de forsvinner ikke selv om man later som man ikke ser dem. Man må tørre å ta debatten, og det er også litt av grunnen til at vi har valgt å ta Holmlia ut av navnet vårt.

For sånn det er nå, så representerer ikke vi Holmlia, og Holmlia representerer ikke oss.

Vårt beste øyeblikk fra året som gikk, var underskriftskampanjen mot vannparken på Hvervenbukta, som nådde flere tusen underskrifter i løpet av den første uka, og som følge av det ble omtalt i både Østlandets Blad og Nordstrands Blad.