De fleste av oss har opplevd en situasjon hvor man står som arbeidsledig. Enten man nettopp er ferdig på skolen, og skal ut i arbeidslivet, man har blitt permitert fra jobben, eller andre årsaker. Det er ikke en enkel situasjon å være i.

I dette innlegget skal vi ta opp noen viktige punkter i forbindelse med jobbsøk, hvordan man går frem, og også det å ha et kritisk øye til arbeidsmarkedet i en desperat situasjon. Og også fra et arbeidsgivers perspektiv. Mye av dette er kunnskap som vi har opparbeidet oss gjennom forskjellige erfaringer som både arbeidsledig, og arbeidstaker. Alt er skrevet med egne ord, uten å ha kopiert innhold fra andre nettsider.

Innlegget er delt inn i fem deler.
1. Hvordan søke jobb?
2. Hvordan gå frem i en intervjusituasjon?
3. Hva slags bedrift er dette?
4. Hvem kan hjelpe meg?
5. Linker

NAV og andre mener som oftest at det viktigste er at man får seg en jobb, og NAV stiller som krav at man er villig til å ta de jobbene som NAV tilbyr. Uansett utdanning, uansett bakgrunn. Uansett hvor i landet arbeidsgiver holder til. Som Osloboer er det sjeldent at man har krav på å måtte flytte langt vekk fra Oslo for å få seg en jobb, men det kan stille seg annerledes for folk bosatt andre steder i landet, utenfor storbyene.

Hvordan søke jobb!

  1. CV

Ha CV’en oppdatert. Legg CV’en inn på nettsider som NAV.no, Finn.no, og ta kontakt med bemanningsbyråer som Adecco, StudentConsulting og Manpower, hvor man kan legge inn CV’en, og få hjelp til å kontakte potensielle arbeidsgivere. De tre sistnevnte oppleves som vikarbyråer, men å gå gjennom et vikarbyrå er ikke så dumt, da det kan hjelpe til med å få fast ansettelse i en bedrift. Og erfaring. Link til nettsidene legges ut på slutten av innlegget.

Men ikke alt trengs å skrives i CV’en. I 2017 fortalte en kursveiler på et kurs vi var på, i regi av NAV, at om man “har drevet å solgt narkotika tidligere, skriv det opp på CV’en, for det viser arbeidsgiveren at du er flink med økonomi“. Nei, IKKE skriv det opp på CV’en, ikke alle narkoselgere er flinke med økonomi heller. Kort fortalt, så er ikke vedkommende ansatt i det kurstiltaket lenger.

2. Møt opp hos arbeidsgivere

Print ut flere eksemplarer av CV’en din, om du ikke har printer er det mulig å printe ut hos ditt lokale NAV-kontor. Dra rundt til arbeidgivere du kunne tenkt deg å jobbe for, spør etter daglig leder eller den personen med ett lederansvar (avhengig av hva slags bedrift du ønsker jobb i), og hør om det er mulig å levere CV’en. Da får arbeidsgiver et førsteinntrykk av deg, og du får også et førsteinntrykk av arbeidsgiveren. De fleste arbeidsgivere i dag krever at man sender søknad gjennom arbeidsformidlere på internett, eller gjennom sine egne nettsider. Men ved å levere en CV (og søknad) personlig, havner man fort først i køen ved utlysning av stilling, da arbeidsgiveren allerede har fått et (forhåpentligvis) godt førsteinntrykk av deg.

3. Skriv en velformulert, personlig søknad

Det mange gjør feil, er at man skriver en standard søknadstekst, og massesender det til arbeidsgivere. Det er noe arbeidsgivere legger fort merke til. Det kan oppleves som den lettvinte måten å gå frem på, men på lang sikt tar det lenger tid før man får napp. Skriv en søknad med et personlig preg rettet mot den arbeidsgiveren du ønsker å jobbe hos. Om du søker jobb som resepsjonist, kommer ikke arbeidsgiveren til å legge stor vekt på at du f.eks har truckførerbevis, men at du er flink til å kommunisere, du har gjerne litt datakunnskaper etc.

4. Les nøye gjennom jobbannonsen

Dette punktet er en fortsettelse på punkt tre. Les nøye gjennom jobbannonsen, hva de ser ettre i deg, hva kvalifikasjonene er for å få akkurat den jobben. Og skriv en søknad utifra innholdet i annonsen. Om arbeidsgiver søker etter en hardarbeidende person med ett glimt i øyet (noe som ikke er uvanlig), da bør det være en del av søknaden din. Og gjerne skriv med ett par eksempler fra tidligere av hvor du viser til nettopp de kravene arbeidsgiveren stiller.

5. Ikke for lang søknad

De fleste arbeidsgivere ønsker at man holder seg til en kortfattet søknadstekst, ikke lenger enn en A4-side. Akkurat det er en utfordring, og kan sammenlignes med langsvar og kortsvar i norsktimene på videregående skole. Den personlige erfaringen viste at det å skrive et langsvar, var adskillig enklere enn et kortsvar på kun 250 ord. Fordi i et langsvar kunne man skrive mye mer, og det er det samme i en søknadstekst. Man ønsker å fortelle mye om seg selv, skrive mye om tidligere erfaringer, men man bør heller bruke litt tid på å plukke ut de mest relevante tingene å skrive om.
Kort om seg selv, kort om tidligere erfaringer, og kort hvorfor DU er best egnet til den jobben. Det gir tre eller fire avsnitt, som er en passe lengde på en jobbsøknad. Dette innlegget er ikke en jobbsøknad, så helst ikke skrive en like lang søknad som dette innlegget her.

Send også som vedlegg, alt av kursbevis, vitnemål etc, som kan hjelpe deg til å bli kalt inn til intervju.

6. Mange avslag

Konkurransen for de ledige stillingene i Oslo er såpass stor, at man kommer til å oppleve å få avslag. Men da er vårt eneste råd å aldri gi opp. For hver jobbsøknad du sender, øker sjansen til å bli kalt inn til intervju.

7. Bygge nettverk

90% av jobber i Norge blir aldri utlyst, da det stillingene ofte blir besatt gjennom intern rekruttering og/eller venner og bekjente. Derfor er det viktig å snakke med familie, med venner, kanskje de kjenner noen som driver en bedrift? Kanskje de kan anbefale deg til noen? Dette er nok det beste tipset vi kan gi.

Hvordan gå frem i en intervjusituasjon?

  1. Hvordan skal jeg kle meg?

Når du blir kalt inn til intervju hos en arbeidsgiver, kle deg utifra hvordan de ansatte i bedriften kler seg. For utrolig nok, så finnes det eksempler på at man kan risikere å kle seg på en måte som er “overkill”. Man vil selvfølgelig se best mulig ut, og gi et best mulig førsteinntrykk, men man trenger ikke ta på seg den dyreste dressen eller fineste kjolen om man skal på intervju i forbindelse med lagerarbeid. Olabukse, fin genser og et smil funkerer i de fleste tilfeller. Det gjelder alle arbeidsplasser.

2. Nevn tre gode, og tre negative ting om deg selv

Dette spørsmålet kommer garantert til å dukke opp. Derfor er vårt råd til deg følgende: Øv, øv, øv. Finn ut hva du mener er tre gode, og tre negative ting om deg selv, og ha det i bakhodet. Samtidig er det en fordel om du nevner ting som passer inn i jobb-beskrivelsen. Det finnes muligheter å snu de negative tingene, til å være noe positivt for arbeidsgiver.

Ett eksempel er at hvis arbeidsgiver ser etter en pålitelig person, da er det en positiv ting ved deg, at du er pålitelig. Og om arbeidsgiver ser etter en person som liker å holde ting ryddig, da kan du si at en negativ side ved deg er at du er ett ryddefreak (riktignok si det på en annen måte), for da vrir du det om til noe som er positivt for arbeidsgiver.

3. Oppmøtetidspunkt

Vær presis til oppsatt tidspunkt for intervjuet. Gjerne kom litt før tida, for det er bedre å være for tidlig enn for sein. Men så har man situasjoner hvor togforsinkelser kan oppstå, eller andre årsaker til at du blir forsinka. Ring og gi beskjed. Ikke send SMS.

Et eksempel på dette (riktignok som ansatt, men de samme uskrevne reglene gjelder da), var da en av oss skulle på jobb. Toget var forsinka, og vi tok en telefon til sjefen for å si ifra. Riktignok kom man fortsatt en halvtime for tidlig på jobb, men på grunn av usikkerheten ga vi beskjed med en gang, spesielt når Vy, eller NSB som det het den gang, ikke kunne gi noe klokkeslett på når toget kom, bare at toget var mellom 5 – 10 minutter forsinka, og sånn pågikk det en stund, til det neste toget kom. Ring, gi beskjed, uansett hva årsaken er.

4. Øyekontakt

Alltid ha øyekontakt med den som intervjuer deg. Smil, vær høflig, og svar ærlig på spørsmål. Riktignok hvis årsaken til at du er arbeidsledig er fordi du stjal penger fra kassa i din forrige jobb, da kan det være fristende å utelate akkurat det fra ærligheten i intervjuet, men arbeidsgiveren kommer til å finne ut av det når vedkommende ringer din forrige arbeidsgiver, så ved å være ærlig, og innrømme dine feil, kan det også slå positivt ut for deg.

5. Kan arbeidsgiver kreve politiattest?

Nei, det er kun innenfor spesielle yrker og arbeidsområder arbeidsgiver kan kreve politiattest. Når det kommer til arbeid innenfor politi, sikkerhet (vekter etc) kreves det en utvidet politiattest, hvor alle lovbrudd står. Også dem som ikke er avgjort i retten enda. Når det kommer til arbeid med barn og ungdom (ungdomsarbeider, lærer, barnehage, miljøarbeider etc), kreves det en bregrenset politiattest, hvor kun bestemte lovbrudd står, det betyr lovbrudd som er nødvendig å vite om i forbindelse med det arbeidet du skal utføre. Innenfor disse yrkene er selvfølgelig seksuallovbrudd det som er fokuset for kravet om politiattest. Om du har blitt tatt i fartskontroll blir ikke det opplyst om.

6. Noen arbeidsgivere krever fullstendig bakgrunnssjekk

Flere arbeidsgivere, som Elkjøp, Power, Meny og de andre store kjedene, krever idag bakgrunnssjekk (som de opplyser om i jobbannonsene), før du kan bli ansatt. Sjekker man hjemmesidene til de eksterne firmaene som driver bakgrunnssjekk, ser man at de også sjekker opp politiattesten. Men vi har fått bekreftet at det ikke er tilfelle. De har ikke muligheten til å sjekke politiattest på vegne av arbeidsgiver. Det de sjekker er kredittverdigheten, tidligere arbeidsgivere og referanser. For å sjekke at det som står på CV’en stemmer. I forbindelse med kredittverdigheten er det mange mennesker som stryker, men arbeidsgivere legger som oftest ikke noe vekt på det, så lenge man ikke har flere millioner kroner i gjeld og skal jobbe daglig med penger.
Før arbeidsgiver har mulighet til å sende opplysningene til det eksterne firmaet, må arbeidstaker skrive under på en “kontrakt” som tillater firmaet å hente ut informasjon, men husk, den kontrakten er verdiløs når det kommer til politiattest, for det har dem ikke mulighet til å hente ut.

Hva slags bedrift er dette?

  1. Jeg skal søke jobb, men vet ikke mye om bedriften?

Her er løsningen enkel. Google. Søk opp navnet på bedriften du ønsker å søke jobb hos, for da får du opp det meste du trenger å vite. Hva slags bedrift er det? Hvordan er omsetningen? Er de seriøse? Er dette en sikker arbeidsplass? Alt det er greit å vite før man søker jobb.

2. Jeg har fått jobbtilbud, bør jeg takke ja?

Både ja og nei. Hvis du har søkt jobben, og vært til jobbintervju, er det ingen grunn til å takke nei, hvis ikke du har fått et bedre tilbudt ett annet sted.

3. Er det vanlig at arbeidsgivere rekrutterer deg til jobb gjennom CV’en hos NAV og Finn?

De aller fleste arbeidsgivere ønsker at du søker jobb hos dem. Men det finnes de selskapene som er kun provisjonsbasert, som sender ut SMS’er fordi de vet at folk selv ikke ønsker å søke jobb hos dem. Ulempen der er at de gjerne lover gull og grønne skoger, og ikke minst en månedslønn de fleste bare kan drømme om, og på den måten får de ofte tak i spesielt unge mennesker som er på jakt etter jobb, og som ikke tør å si ifra når man opplever at jobben er langt fra det som ble lovet.

Et eksempel fra i dag, følger i bildeform under her, hvor vi viser hvordan man skal gå frem for å finne den informasjonen som er nyttig å ha før man takker ja.

Vårt svar på SMS’en er gjennomført etter at vi hadde sjekket opp nummeret.

Dette SMS’en tikket inn i dag. Det første vi la merke til var at det ikke stod noe om hvilket selskap dette er. Men løsningen var fortsatt enkel. Vi valgte å gå inn på Gulesider og søkte opp telefonnummeret.

Telefonnummeret var registrert på vedkommende som sendte SMS’en, men allerede der fikk vi litt mer informasjon om hvilket selskap det er. Nå kjenner vi godt til dette selskapet fra før av, så interessen er ikke tilstede for å godta tilbudet deres. Men vi velger, på vegne av dette innlegget, å fortsette vår undersøkelse av selskapet.

Styrelederen har vi valgt å ikke anonymisere (så det er bevisst), da hun har vært mye i nyhetsbildet det siste året. Men allerede her ser man hvordan selskapet gjorde det i 2018, og det er også nok til å tenke seg om to ganger før man takker ja til tilbudet.

Her får vi vite litt mer om det nevnte selskapet. Men bildet nummer tre gir oss et innblikk i hvordan selskapet gjør det økonomisk, men er det nok? Som sagt så kjenner vi til selskapet, men vi valgte også å søke opp selskapet på Google, for å få litt mer innblikk i hva slags selskap det er.

Disse bildene viser hva som dukket opp gjennom ett lite Google-søk. Om det ikke nå ringer en varsellampe, kan ikke vi hjelpe deg. Det er ting som dette som er viktig å avdekke i forbindelse med jobbsøk og jobbtilbud. Heldigvis er saker som dette ikke så veldig normalt, men det finnes bedrifter der ute man må passe seg for.

Hvem kan hjelpe meg?

  1. Finnes det noen hjelp for arbeidsledige som ønsker jobb?

Ja, det gjør det. Ta kontakt med ditt lokale NAV-kontor, de kan hjelpe deg gjennom kurs (Karriereveiledning, jobbsøkerkurs etc).

2. Jeg mangler erfaring, hva gjør jeg?

De fleste arbeidsgivere søker etter folk med erfaring, men hvordan kan man få erfaring hvis man ikke får jobb? Arbeidstrening/arbeidspraksis gjennom NAV er et godt tiltak for å tilegne seg arbeidserfaring innenfor spesielle felt. I førsteomgang får man gjerne tre måneder, men det kan utvides til seks måneder. Samtidig er det viktig at man står på kravene sine, fordi i mange tilfeller ønsker arbeidsgiver å forlenge avtalen ytterligere etter de seks månedene, men målet med tiltaket er ikke bare å få erfaring, men også å få fast jobb.

En arbeidsgiver trenger som oftest ikke mer enn èn til to måneder for å se om du er egnet til jobben, og lengere enn seks måneder bør være uaktuelt, da flere arbeidsgivere dessverre leker med tanken om å “utnytte” NAV-systemet for gratis arbeidskraft, noe som rammer vedkommende som står i midten hardest. Man må presse på for fast stilling, og om arbeidsgiver ikke ønsker det, bør man starte å tenke på å finne noe nytt.
Andre arbeidsgivere kan også dessverre finne på å ha folk på NAV-tiltak i tre måneder, og så kvitte seg med dem for så å hente inn nye på tiltak, for på den måten unngår arbeidsgiveren å betale lønn til de ansatte.

Så det er noe man må passe på ikke skjer, og NAV bør også bli flinkere til å ta tak i den problemstillingen, og eventuelt svarteliste arbeidsgiverne som blir avslørt.

Linker:

NAV

Finn

Adecco (Rekrutteringsbyrå)

Student Consulting (Rekrutteringsbyrå)

Manpower (Rekrutteringsbyrå)

Proff (Regnskapstall)

Hvis du har noen erfaringer innenfor arbeidslivet, enten som arbeidsledig, arbeidstaker eller arbeidsgiver, som du ønsker å dele med oss, gjerne skriv i kommentarfeltet her eller inne på vår Facebook-side.