Imorgen, lørdag 23. november 2019 spiller LSK Kvinner cupfinale mot Vålerenga på Telenor Arena. Kampstart klokka 16:00. Likestilling innenfor fotballen har fortsatt en lang vei å gå.

Dronning Sonja, Kronprinsesse Mette-Marit, Statsminister Erna Solberg og Kultur- og likestillingsminister Trine Skei Grande kommer til å være tilstede på kampen. Det er en kraftig forbedring på 100% fra fjoråråets cupfinale. Men det er fortsatt noe som mangler. Nemlig mennene. Hvor er dem? Hvorfor kan ikke Kongen komme? Hva med Kronprinsen? Til og med Raymond Johansen? Hvor er dem?

Det har aldri skjedd før at man må ta den debatten når det gjelder herrenes cupfinale, som i år spilles nærmere midten av desember. Pokalen har det samme navnet, Kongepokalen. Ikke “Dronningpokalen”.

Da Norge deltok i kvinne-VM i Frankrike i sommer, startet debatten for fult, flere av kampene ble spilt foran fulle tribuner. Her i Norge er man heldig om det kommer tusen mennesker på en vanlig seriekamp (tallet kommer til å være høyere under cupfinalen imorgen). Denne debatten har jevnlig blitt skrevet om i media det siste halvåret, men vi ser at man har en lang vei å gå. Da vi var på kvinnenes cupfinale ifjor, var Telenor Arena halvfult. Det er ikke godt nok.

I tillegg er det gratis å komme inn på cupfinalen. Det er for å nettopp få folk til å ta turen. Da årets finale blir spilt mellom to lag fra Osloområdet, bør det være fult. Kommer du? Telenor Arena bør bli farget i gult og svart, blått og hvitt.

Men hvorfor ønsker ikke de “viktige mennene” å ta turen? Har de bedre ting å finne på fordi det er på en lørdags ettermiddag? Eller ønsker de ikke å se på kvinnene spille om retten til å kalle seg for Norgesmester? Imorgen representerer 22 kvinner + innbyttere og trenerteam, Norge, da er det på sin plass at mennene også tar turen til å heie dem frem.

Media har allerede startet skriveriene om herrenes cupfinale mellom Viking og Haugesund, som spilles om to uker. Det har knapt vært et fåtall artikler om kvinnenes cupfinale.

Kampstart er som kjent klokk 16:00. Inngangene åpnes en time før kampstart.

Billetter for å være sikret plass, finner dere her: Ticketmaster.no, eller møt opp ved Telenor Arena på Fornebu.