Verden har et stort problem når det kommer til fattigdom. Mennesker som sulter, lever langt under fattigdomsgrensa og manglende utdanningsmuligheter. Det finnes over 60 millioner registerte flyktninger (da tar vi ikke med mørketallene). Både eksterne og interne flyktninger. Krig, sult, fattigdom og utdanning har gjort så mange mennesker risikerer livet hver dag i jakt på et bedre liv.

Men nå tar vi turen over til England. Det er i skrivende stund noen timer igjen av det engelske overgangsvinduet på fotballfronten. Etter i dag kan ikke engelske klubber kjøpe nye spillere denne sommeren. Så her kommer de foreløpig bekreftete overgangstallene, klubb for klubb i Premier League, så kan dere bedømme selv om dette er en god bruk av penger. Lønnen spillerne tjener er ikke en del av disse beløpene.

Beløpene står i millioner, men den totale sluttsummen står i milliarder.

 • Arsenal: 1080 millioner kroner
 • Aston Villa: 780 millioner kroner
 • Bournemouth: 315 milloner kroner
 • Brighton: 220 millioner kroner
 • Burnley: 135 millioner kroner
 • Chelsea: 440 millioner kroner
 • Crystal Palace: 71 millioner kroner
 • Everton: 540 millioner kroner
 • Leicester: 770 millioner kroner
 • Liverpool: 0
 • Manchester City: 1398 millioner kroner
 • Manchester United: 1595 millioner kroner
 • Newcastler United: 235 millioner kroner
 • Norwich: 0.
 • Sheffield United: 300 millioner kroner
 • Southampton: 365 millioner kroner
 • Tottenham: 799 millioner kroner
 • Watford: 60 millioner kroner
 • West Ham: 881 millioner kroner
 • Wolverhampton: 175 millioner kroner

Totalt beløp: 10.1 milliarder kroner

I løpet av i en og en halv måned, har toppklubbene i England betalt 10.1 milliarder norske kroner for nye spillere. Og det er kun det tallet som er offentliggjort av klubbene selv. Lønn kommer i tillegg.

Kilder: Flyktninghjelpen Transfermarket