Resett har like stor troverdighet som en full fjortis.

Den siste tiden har det foregått en kampanje rettet mot Resett, for å gøre annonsører oppmerksom på at deres annonser blir vist på den høyreradikale nettsiden Resett. Flere annonsører har valgt å svarteliste bloggen, noe som Resett, med redaktør Helge Lurås i spissen, ser på som et angrep mot ytringsfriheten.

Men nei. Det er ikke et angrep på ytringsfriheten. Annonsører, det vil si bedrifter i dette tilfellet, står fritt til å bestemme hvem de ønsker å annonsere hos. Annonsørene har heller ikke kjøpt annonseplass direkte fra Resett, noe Resett gir utrykk for.

Resett bruker den samme muligheten som alle bloggere kan benytte seg av, Google sitt eget program. Det vil si at bedrifter kjøper annonseplass hos Google, og Google videreformidler annonsene til nettsider som har valgt å ta del i programmet. Derfor har flere annonser, imot annonsørenes ønsker, havnet på siden til Resett.

Så fort annonsørene har blitt gjort oppmerksom på det, har flere valgt å svarteliste Resett inne hos Google, eller et tilsvarende annonseprogram.

Men, Resett kan fint ytre seg som de ønsker, selv uten annonseinntektene sine. Vi benytter oss ikke av annonser, men vi ytrer oss fritt som vi ønsker (innenfor lovverket selvfølgelig), uten å være avhengig av at annonsører betaler for våres ytringer. Vi har selvfølgelig en betalt jobb ved siden av, så vi lever ingen nød på den fronten uansett.

Vi valgte også å utheve den siste setningen, da ingen kan forvente, eller forlange å kunne leve av å blogge. Resett er ingen nettavis, det er en blogg. Vår egen1251 Nyhetskanalen har mer troverdighet enn Resett. Men 1251 Nyhetskanalen er også en blogg, det samme er denne siden her. Dette er også et blogginnlegg, og vi forlanger ikke å få betalt for å skrive dette innlegget her.

Så Resett, dere kan fortsette å blogge. Dere kan fortsette å ytre dere. Men dere kan ikke forlange å tjene penger på bloggen. Dere kan heller ikke forlange at alle skal være enige i ytringene deres. Dere kan ikke forvente at bedrifter ønsker å bli forbundet med høyreradikalisme.

Dere skryter stadigvekk av at dere har 500 000 lesere hver måned. 500 000 som er innom Resett hver måned. Men dere klarer ikke å få 5000 av dem en gang til å betale inn et valgfritt beløp i måneden gjennom deres tigging. Der er det flere ting som skurrer.

  1. Dere har 500 000 som er innom bloggen deres, men svært få av dem faktisk støtter det dere står for.
  2. Dere lyver angående statistikken.

Med 500 000 lesere, så burde det ikke være så vanskelig å få 5000 av dem til å støtte dere økonomisk.

Og ingen fratar dere ytringsfriheten, men annonsører benytter seg av retten til å ikke støtte dere.