Syklist ble ifjor bøtelagt av politiet på Mosseveien, og må nå møte i retten etter at han nektet å vedta boten, melder VG i dag.

Mosseveien. Foto: Google Earth

Alle gode ting er fem
Mannen ble stanset av politiet mens han syklet i kollektivfeltet, med en gang- og sykkelvei rett ved siden av. Dette var den femte gangen mannen har blitt stanset i løpet av de siste fem årene, og da alle gode ting er fem, så ble han denne gangen bøtelagt av politiet, da han kun fikk advarsler de fire foregående gangene. Mannen på sin side nektet å vedta boten på 7000 kroner, og må møte i retten der beløpet er hevet til 8500 kroner.

1251 Nyhetskanalen har ikke lyktes i å få en kommentar fra den aktuelle syklisten, da vi heller ikke har forsøkt, men i samarbeid med VG og Aftenposten, har vi rekonstruert en tolkning av uttalelsen syklisten har kommet med til media.

-Jeg valgte å sykle i kollektivfeltet, da jeg som syklist, er den som må oppføre meg ansvarlig hvis jeg sykler på gang- og sykkelveien ved siden av. Gangveien kryr av barneskolebarn og mødre med barnevogner som ligger strødd overalt, og på visse strekninger er det da jeg som må tilpasse meg farten til de gående, og det ønsker jeg ikke å gjøre, så da forventer jeg heller at busser, taxier og andre motoriserte kjøretøy skal tilpasse seg farten min, sa syklisten indirekte til media.

Ifølge vitnebeskrivelser så hadde det dannet seg en kø av både busser og miljøskadelige el-biler bak syklisten uten at mannen valgte å slippe trafikken forbi. På Mosseveien er fartsgrensen 50 – 60 km/t, og på rette strekninger kommer syklister til å slite med å holde farten. På grunn av rushtiden så var det heller ikke mulighet for de motoriserte kjøretøyene å kjøre forbi syklisten.

Politiet viser til en kommentar fra Statens Vegvesen.
-Mange misforstår konseptet med kollektivfelt. I miljøhovedstaten Oslo er vi veldig opptatt av at folk lar bilen stå, og for mange er buss det beste alternativet. Derfor er vi også avhengig av at bussene kommer seg frem i rushtiden, og vi tar sterk avstand fra syklistens kommentar om at trafikken bak han kun ble noen sekunder forsinket. Kollektivfelt skal gjøre så nettopp busser og annen passasjertrafikk skal slippe å bli forsinket grunnet kø.

1251 Nyhetskanalen har sitt tilholdssted på Holmlia, og er godt kjent med trafikkbildet på Mosseveien i rushtiden, da 80E-bussen fra Oslo sentrum til Holmlia/Åsbråten kjører på Mosseveien. Som passasjer er det behagelig å sitte i bussen mens biltrafikken står til tider bom fast i kø. Uten kollektivfelt hadde bussen risikert å bli forsinket med opptil en time.

Syklisten har en god sak
Samtidig er det store krefter ute og går som viser til at syklisten har en god sak, da det er tillatt å sykle i kollektivfeltet så lenge det ikke er på en motorvei. Mosseveien blir ikke betegnet som en motorvei, så hvordan retten tar hensyn til lovverket blir spennende å se.

80E-bussen brant ned på Holmlia i 2008. Foto: Dagbladet

Verken bussjåfører, MDG eller Sylvi Listhaug ønsket å uttale seg om saken før den har vært oppe i retten.