Politiet frustrert på Bergensrussen, melder Dagbladet i dag. Samtidig er det innført nye regler som gjelder kun for politiet på et sted ved navn Geilo.

Politibil (rød sirkel) kræsjet i en søppelkasse (venstre side) et sted i Geilo. Bilde: Bergensavisen

1251 Nyhetskanalen erfarer at politiet i Geilo har innført nye regler som gjelder kun for dem, som går ut på at det å ha fri sikt gjennom bakruten, og synlig bilskilt ikke er like viktig som den loven de selv håndhever ovenfor den vanlige person på veien.

-Vi har innført denne regelen for våre patruljer, da vi kun fokuserer på å kjøre fremover. Vi er en fremoverrettet politistyrke, og har ingen behov for å vite hva som skjer bak oss, da lovbryteren alltid kommer til å være noen billengder foran våre patruljer, sa en anonym talsmann for Geilo-politiet til 1251 Nyhetskanalen.

Hvordan politiet klarte å unngå innkjøring forbudt-skiltet som man kan se foran politibilen i det øverste bildet, hadde talsmannen ikke en god forklaring på. En kilde på stedet har gjort oss oppmerksom på at politiet prøvde å legge all skyld for manglende børsting av snø, på Bergensrussen. Russen på sin side tar fullstendig avstand fra politiets beskyldninger.

-Vi tar fullstendig avstand, uttalte russen til 1251 Nyhetskanalen.

Det var først da politiet ble gjort oppmerksom på uttalelsen fra russen, at de valgte å endre begrunnelse, og endre reglene for hvordan politiet skal opptre i trafikken.

Politibil på sommerdekk kjørte i grøften. Bilde: VG

Denne saken har likhetstrekk med lovendringen Sarpsborg innførte i sitt politidistrikt i 2016, da en politibil på sommerdekk kjørte i grøften, kun minutter etter at politiet selv advarte vanlige billister om at førerkortet kom til å ryke hvis man ble stanset med sommerdekk. Politimannen selv fikk beholde førerkortet, da lovendringen hadde tilbakevirkende kraft.

Vi oppdaterer saken fortløpende.