1251 Nyhetskanalen kan melde på direkten at en folkeavstemning har ført til at Sarpsborg i Østfold skifter navn til Hålmlia.

Bilde av Sarpsborg, da Sarpsborg var en trygg og fredelig bygd. Bilde: Wikipedia

Måtte forlate byen
Valgobservatør ble bedt om å forlate byen i timene opp mot folkeavstemningen, og de som nektet ble pågrepet på stedet av politiet. Det var til dels amper stemning i sentrum av Sarpsborg da folk strømmet til urnene for å avgi sin stemme.

I køene befant det seg både gamle og unge mennesker, som var ivrig på å stemme enten for eller imot navnebytte av den historiske byen.
-Jeg gleder meg til å stemme, for det er kjempefint med demokrati, uttalte ei 23 år gammel kvinne til 1251 Nyhetskanalen, etter å ha ventet siden klokken ni på morgenen.

Åpen konflikt
Folkeavstemningen ble et tema i kommunen etter at en mann ble oppsøkt utenfor sitt hjem av flere maskerte personer, og ble skutt i hodet på kloss hold. Mannen ble kjørt til sykehus i en kritisk, men stabil tilstand. Ubekreftete rykter sier at det er gjengen Baby Bloods som står bak. Den mer kjente gjengen Young Bloods fra Holmlia i Oslo, skal ifølge ryktene være forbildene til Baby Bloods.

Forlanger økonomisk støtte
-Vi støtter ikke våre baby broh’s i Sarpsborg for hva dem har gjort. Vi er en lovlig organisasjon som engasjerer barn og ungdom i uteaktiviteter året rundt, og forlanger å få økonomisk støtte fra staten for vårt bidrag til samfunnet, skrev et medlem av Young Bloods på Facebook et par timer før folkeavstemningen i Sarpsborg.

Hålmlia vant folkeavstemningen med et par stemmer mer enn Låmbertseter. Historikere og andre er kritisk til folkeavstemningen, da dem nå frykter at de kommer til å få mer arbeid i tiden fremover med å skrive om alle historiebøker og kart. Donald Trump var først ute og godkjente navnebytte offisielt på Twitter.

1251 Nyhetskanalen kommer ikke til å komme med oppdateringer senere.