10. januar 2019 valgte vi å publisere en artikkel om Rune Søgaards deltakelse i den norske realityserien “Kjendis-Farmen” på TV2, med overskriften “Kjendismangel i Norge“.

1251 Nyhetskanalen har blitt gjort oppmerksom på, etter sterk refs fra PFU, at en del av innholdet i artikkelen ikke stemmer med den faktabaserte sannheten. På bakgrunn av det velger vi å komme med en offisiell beklagelse, som vår journalist har skrevet.

Hei.

Jeg ønsker å komme med en beklagelse til alle som ble krenket av artikkelen jeg skrev, hvor det stod at Rune Søgaard var svensk. Jeg valgte ukritisk å høre på min kilde, og jeg tar sterk selvkritikk for at jeg ikke valgte å undersøke kildens innhold nøyere, før artikkelen ble publisert.

Grunnet sterkt tidspress i medieverdenen, er det umulig å få alt riktig på første forsøk. Etter flere undersøkelser, kan jeg fastslå at Rune Søgaard ikke er svensk, men muligens dansk, uten at jeg har fått bekreftet opplysningene fra kildene jeg har vært i kontakt med.

Dette var dessverre et hardt slag for oss, da vi lever av å levere sanne nyheter rett hjem i innboksen, på direkten. Og gjerne før det skjer.

-Anonym journalist hos 1251 Nyhetskanalen