Hva er det som styrer folks trang til å oppføre seg som drittsekker?

Dette var opprinnelig ment som et humoristisk innslag under Frysepunkt-seksjonen, med ett stikk i retning Nettavisens lesere, men etter å ha lest kommentarfeltet på Nettavisens Facebook-side i forbindelse med Frysepunkt-artikkelen, valgte vi å gå vekk fra den planen, og heller ta opp et mer alvorlig tema.

Screenshot: Nettavisen

Vi har gått gjennom kommentarfeltet, og tatt screenshot av kommentarer som er skrevet mot og om Sophie Elise. Det alle kommentarene har til felles, er at de er skrevet av godt voksne mennesker, både kvinner og menn. Mennesker uten hemninger angående hvordan de omtaler andre personer på. Særlig hvis ei ung kvinne uttaler seg, da får hun som oftest gjennomgå. Og disse kommentarene er årsaken til at flere nettaviser har stengt kommentarfeltet på sine nettsider.

Dette er kommentarer man ser daglig, overalt på Facebook. Vi har valgt å sensurere navn på de som kommenterer, men innlegget i sin helhet finner dere her: Nettavisen.

Er dette et samfunn man kan være stolt over? Er det sånn her vi ønsker at samfunnet vårt skal være? Mange bør nok tenke seg om både to og tre ganger før man publiserer kommentarer, da det alltid sitter minst en person på andre enden og leser kommentarene.

Selv om det er Facebook, så er man ikke anonym. Man er aldri anonym.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s