Denne teksten her er rettet hovedsaklig til ungdom, men det er nok mange voksne som kommer til å kjenne seg igjen også.

Bilde: Google

Det å vokse opp kan oppfattes veldig forskjellig. Noen føler at alt går den riktige veien, mens andre sitter inne med en følelse av at ingenting man gjør er godt nok. Men i dette innlegget skal vi ta for oss både opp- og nedturene livet kan bringe. Av egne eksempler, som kanskje kan bidra til at andre tenker mer positivt.

Når man er liten, så har man drømmer. Nå skal vi ikke ta opp den standard TV-drømmen om at alle gutter vil bli brannmenn, men man drømmer kanskje om å bli fotballspiller, kanskje advokat, skuespiller, politiker, m/mer. De aller fleste kommer til å høre i løpet av oppveksten at de må tenke mer realistisk, at man ikke er god nok, at man ikke kommer til å oppnå drømmene sine. Mange foreldre fokuserer på at skole er det eneste som er viktig. Skole, skole, skole.

Bilde: Google

Og nå skal ikke vi ta vekk illusjonen om at skole er viktig, fordi utdanning er viktig. Men det som er enda viktigere er at man føler støtte. Fra venner, familie, lærere, trenere. Kanskje han eller hun som drømmer om å bli fotballspiller, ikke er et kjempegodt fotballtalent i en alder av 14 år, men da hjelper det ikke at treneren sier “du er ikke god nok“.

Alt man gjør kan få følger!

Alle kommer til å gjøre dumme ting i løpet av livet sitt. Når man vokser opp er man nyskjerrig, og nyskjerrigheten følger deg langt inn i voksenlivet. Og alt man gjør kan gi store konsekvenser. Når man er 15 år tenker man ikke noe særlig over det, men ting man gjør kan få konsekvenser i form av at man ikke kan bli det man drømmer om å bli. Da må man sette seg ned etterhvert, og endre planene. Samtidig mener vi det er viktig at man kan få en ny sjanse. Blir man tatt i å røyke hasj i en alder av 16, så bør ikke det ha innvirkning på drømmen om å bli pilot. Og ungdom kommer til å teste rusmidler, om det er både narkotika og alkohol eller en av delene.

Hvis vi tar en titt på gjengproblematikken på Holmlia. De ungdommene som blir rekruttert til gjengene, det er ungdom som trenger å føle en tilhørlighet. Ungdom det er lett for gjengene å utnytte. Ungdom som må ta støyten mens lederne sitter og gnir seg i hendene. Og hvor er hjelpeapparatet for de ungdommene?

Egenerfaring!

Han som startet Holmlia Mediehus hadde ingen utdanning. Droppet eksamen, tok seg tidlig sommerferie. Men år senere bestemte han seg for å ta opp skolen igjen, søkte, kom inn. Ett år på Etterstad Videregående Skole. Påbygg til generell studiekompetanse. Bestod i alle fag, og har papirene på videregående utdanning i orden.
Gjennom årenes løp har han også jobbet mye med et videokamera og redigeringsprogrammer. Hatt det som hobby.

Drømmen var å en gang få muligheten innenfor media, eller i et av Norges store TV-kanaler. Den muligheten dukket først opp på BUSH, samme tidsperiode som Holmlia Mediehus ble opprettet. Og gjennom erfaringen han bygget opp ved å være foran kameraet, turde han å sende inn en liten søknad til NRK da de søkte nye folk som kunne være med i sesong to av den populære serien Heimebane. Det endte med filminnspilling i filmparken i Bærum, i tillegg til en ukes tur opp til Ulsteinvik i Møre & Romsdal, for å delta i filminnspilling. Alt det skjedde i løpet av et lite år, fordi han aldri ga opp. Drømmen videre nå er å bygge på den erfaringen, jobbe med Holmlia Mediehus, bidra til både humoristiske innslag, men også erfaringen man selv har bygget opp, til å vise andre at alt er mulig. Ingen er født med erfaring, det er noe man må opparbeide seg over tid

Bilde: Tatt selv

Det vi også ønsker å si, er at hvis man bestemmer seg for noe, så er det viktig å fullføre. Det er for mange som har mange tanker, mange ideèr, også noe vi har slitt med i Holmlia Mediehus tidligere, at noen har mange ideèr og tanker for hva man vil gjøre, men man gjennomfører det ikke. Man planlegger ned til den minste detalj, men når det kommer til utførelsen, så gjennomfører man det ikke. Og da kommer man alltid til å være en som “gir opp”. Man må aldri gi opp. Man må alltid forsøke. Har man mange tanker over ting man vil gjøre, da gjør man dem. Da bruker man tankene sine til å følge drømmen. Vil man lage en video, hva stopper deg? Vil du spille inn en sang, hva stopper deg? Hvis noe stopper deg, så er det antageligvis småting som utstyr, men det har man mulighet til å enten få kjøpt billig, eller låne, hvis man forhører seg med venner eller familie.

I vårt tilfelle, det eneste vi trenger, er en PC og internettforbindelse. Det er derfor vi kan drive Holmlia Mediehus.

Bilde: Google

Følg drømmen!

Så den anbefalingen vi kan komme med, er at man alltid skal følge drømmen sin. Aldri gi opp fordi andre mener du ikke har det som må til for å lyktes. Om du hører du ikke er god nok i fotball (eller annen idrett), tren hardere, bevis at du er god nok. Men gjør det for deg selv, ikke fordi andre forventer det. Hver deg selv. Aldri gi opp…

Katt.